In 6 stappen naar het juiste grafmonument!

Zwerfkei als grafsteen

Steeds meer mensen tonen  interesse in een zwerfkei als grafsteen.

Het unieke van een zwerfkei als grafsteen is, dat er van iedere zwerfkei echt maar één,  uniek, exemplaar is.

Zwerfkeien verschillen van elkaar wat betreft vorm, kleur, grootte en structuur.

Enkele voorbeelden van verschillende zwerfkeien kunt u hieronder zien. De stenen op foto 1 en  2 worden ook wel rivier-keien genoemd, maar behoren absoluut tot de groep zwerfkeien of ruwe natuurstenen.

De stenen op foto 3 en 4  zijn ook stenen die bij deze groep horen maar zijn wat betreft ruwheid en vorm anders dan de zogenaamde rivier-keien.

Zwerfkei als grafsteen

1

Zwerfkei als grafsteen

2

Zwerfkei als grafsteen

3

Zwerfkei als grafsteen

4

Voor meer voorbeelden van zwerfkeien en andere ruwe natuurstenen kunt u hier klikken.

Een zwerfkei hoeft niet altijd rechtstreeks uit de natuur te komen. Sommige stenen zijn bewerkt, of kunnen nog bewerkt worden, zodat de steen in de gewenste vorm of grootte wordt gemaakt en toch zijn natuurlijke uitstraling blijft behouden.

Soms wordt een bewerkte granieten steen ook wel voor een zwerfkei aangezien. Ook hiervan zijn er zeer veel modellen beschikbaar.

Bij Ewijk Grafstenen wordt u altijd begeleid bij het uitkiezen van een zwerfkei als grafsteen. Iedere zwerfkei of andere ruwe natuursteen heeft namelijk bepaalde eigenschappen, waardoor u advies nodig heeft over welke belettering er mogelijk is bij de steen van uw keuze of wat voor soort randen er bij de steen gemaakt kunnen worden.  Wij adviseren u dan ook om een afspraak te maken wanneer u op zoek bent naar een zwerfkei als grafsteen. We zijn over het algemeen 1,5 tot 2 uur met u de verschillende opties aan het doornemen zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.  Wij vinden het dan ook vanzelfsprekend wanneer u eventueel later nog een keer terugkomt om de uiteindelijke keuze te maken.

Kijkt u gerust naar de vele stenen waar u uit kunt kiezen. De voorraad wisselt regelmatig, dus het kan voorkomen dat een bepaalde steen op een getoonde foto niet meer aanwezig is. We kunnen u dan altijd adviseren in het vinden van een vergelijkbare steen.

Voor een uitgebreide lijst met voorbeelden van zwerfkeien gaat u naar de pagina

©2015 Ewijk Grafstenen · · gemaakt met liefde door JVH webbouw