• Levering en plaatsing in heel Nederland
  • Wij nemen alle zorgen uit handen
  • Persoonlijke, unieke en betaalbare grafmonumenten
  • 25 jaar garantie

Begraafplaats Doorn

Ewijk Grafstenen plaatst o.a. grafstenen in Doorn, gelegen op de Utrechtse Heuvelrug.

Doorn, Nieuwe Algemene Begraafplaats met grafstenen Bianco del MareWat direct opvalt als men over het oude gedeelte van de Nieuwe Algemene Begraafplaats in Doorn wandelt, is dat alle grafstenen bijna gelijk zijn. Niet alleen is de maatvoering van de grafstenen standaard, wat op zich wel gebruikelijk is, maar op deze begraafplaats is ook de materiaalsoort voorgeschreven. De grafstenen zijn allemaal uitgevoerd in de steensoort Bianco del Mare. Het levert een zeldzame aanblik op. Opvallend is ook dat er sprake is van loodrechte hoeken en rechte lijnen; rechthoekige gazons. Er mogen geen planten of struiken geplaatst worden, alleen losse bloemstukken.

De geschiedenis hiervan gaat terug naar 1952. Er werd toen een door de gemeente Doorn een prijsvraag uitgeschreven voor de aanleg van een nieuwe begraafplaats. Winnaar werd de landschapsarchitect W.C.J. de Boer. Het ontwerp van deze architect is gemaakt vanuit zijn credo: ‘Arm of rijk, na de dood is ieder gelijk’.

De nieuwe uitbreiding ligt in het bos aan de achterzijde van de begraafplaats. Hier is geen sprake van strakke lijnen, maar liggen de graven aan slingerende bospaden en zijn bedekt met grafstenen met een persoonlijke tint.Ingang Nieuwe Algemene Begraafplaats Doorn

In 2006 is de aula vernieuwd en werd het hek opgeknapt. Een asfaltweg leidt vanaf de entree naar de aula.

Rechts achter de aula liggen de bosgraven. Hier zijn geen regels m.b.t. de maatvoering en materiaalsoorten van de grafstenen.

Aan de linkerzijde van de begraafplaats bevinden zich urnenmuren, met daartussen urnengraven.
Nieuwe Algemene Begraafplaats Doorn, bosgravenBij de uitgifte van graven op de Nieuwe Algemene begraafplaats Doorn geeft de gemeente de keuze tussen particuliere graven of algemene graven.  Bij de algemene graven ligt er geen uitsluitend recht op het graf; dit houdt in dat de gemeente bepaalt wie er in het graf begraven worden. In een apart gedeelte van het bos zijn er particuliere kindergraven. Urnen kunnen worden bijgezet in een particulier graf, een speciaal urnengraf of in een urnenmuur.

©2015 Ewijk Grafstenen · · gemaakt met liefde door JVH webbouw
×

Stel uw vraag via WhatsApp!

Dank voor uw interesse in ons bedrijf. Waarmee kunnen we u van dienst zijn? Als u een vraag heeft klik hieronder, of mail naar info@ewijkgrafstenen.nl.

×