• Levering en plaatsing in heel Nederland
 • Wij nemen alle zorgen uit handen
 • Persoonlijke, unieke en betaalbare grafmonumenten
 • 25 jaar garantie

Grafstenen Amsterdam

Grafsteen in Amsterdam

Bent u op zoek naar een grafsteen of urn in Amsterdam? Dan bent u bij Ewijk Grafstenen aan het juiste adres. U kunt bij ons een grafsteen ontwerp laten maken, waarna wij de grafsteen in Amsterdam kunnen plaatsen. Dubbele grafmonumenten of een glazen urn? We helpen u graag met een uniek gedenkmonument. Onze grafstenen prijzen liggen gemiddeld 10% tot 30% onder die van onze collega’s, u krijgt hierdoor altijd de beste kwaliteit grafsteen in Amsterdam tegen een aantrekkelijke prijs.

Grafstenen Amsterdam
Grafstenen Amsterdam

Grafstenen Amsterdam

Ewijk Grafstenen plaatst grafstenen in Amsterdam. We plaatsen grafstenen in Amsterdam bij onderstaande begraafplaatsen:

 • Buitenveldert Begraafplaats
 • De Nieuwe Ooster Begraafplaats en Crematorium
 • De Nieuwe Noorder Begraafplaats
 • Vredenhof Begraafplaats
 • Westgaarde Begraafplaats en Crematorium
 • Stichting Begraafplaats St. Barbara
 • Begraafplaats Zorgvlied
 • St. Petrus’Banden Begraafplaats

Wat meer uitleg over een paar Amsterdamse begraafplaatsen

De Nieuwe Ooster begraafplaats is in 1894 aangelegd in de naburige gemeente Watergraafsmeer. Op deze plek was daarvoor geprobeerd een particuliere begraafplaats aan te leggen, maar dat was mislukt. Burgers protesteerden tegen de aanleg, omdat zij vreesden voor schade aan hun gewassen, maar dit protest mislukte.

De gemeente Amsterdam schreef een prijsvraag uit voor het ontwerp van deze nieuwe begraafplaats. Het ontwerp dat door Leonard Anthony Springer – Nederlands tuinarchitect – in 1891/1892 gemaakt werd, won. Het verklaart waarom het oudste gedeelte van de begraafplaats (1894) hoge tuinhistorische waarde heeft. De oorspronkelijke aanleg is relatief gaaf gebleven en van hoge kwaliteit. De persoonlijke stijl van de architect en ook de tuin architectonische stijl zijn nu nog duidelijk te herkennen. Daarnaast is ook het gedeelte van de eerste uitbreiding in 1916 van tuinhistorische waarde vanwege de kwaliteit van het ontwerp en de relatieve gaafheid van de aanleg. Deze uitbreiding is eveneens van de hand van de oorspronkelijke ontwerper, Anthony Springer.

De tweede uitbreiding vond in 1928 plaats. Het ontwerp was van de Dienst Publieke Werken.

Het terrein heeft zich dus in de loop der jaren verschillende keren uitgebreid. In de tweede helft van de 20e eeuw bereikte de begraafplaats de huidige omvang van 33 hectare. De Nieuwe Ooster is de

grootste Nederlandse begraafplaats uit de negentiende eeuw.

In het najaar van 2010 startte De Nieuwe Ooster met een groot bouwproject. Het bestaande aulagebouw – ontwerp van Jan Leupen – wordt voorzien van een nieuwe aanbouw met crematorium. Tevens is het oude kantoorgebouw vervangen door een nieuw gebouw aan de Rozenburglaan. Daar is ook het gemeentelijk uitvaartcentrum gevestigd. Nabestaanden kunnen daardoor nu ook terecht voor rouwbezoek en afscheid nemen op het terrein van De Nieuwe Ooster. Ontwerper van de aanbouw aan de aula en het uitvaartcentrum met het nieuwe kantoorgebouw is Janneke Bierman.

Op De Nieuwe Ooster begraafplaats is een grote variatie aan graven en grafstenen. Elk grafvak heeft zijn eigen karakter. Er zijn graven in open gebieden en anderen meer beschut door bomen en struiken. In oudste deel wordt rekening gehouden met de cultuurhistorische waarden. Het nieuwere gedeelte heeft een moderne uitstraling.

Er zijn drie soorten graven: eigen graven, grafsteen algemeen graf en kindergraven. De mogelijkheden voor bijzetting zijn: bijzetten in het columbarium; de nis kan open blijven of afgesloten worden met een urnen gedenkplaat. Bijzetten in of op een urnengraf. Of tenslotte bijzetten in of op een eigen graf.

Grafstenen Amsterdam

Service van Ewijk Grafstenen

Wilt u graag een grafsteen kopen in Amsterdam? We helpen u graag aan een grafsteen in Amsterdam, waarbij we u van A tot Z ondersteunen. Op onze website kunt u verschillende grafsteen voorbeelden (gedenkstenen, moderne grafstenen of natuursteen grafstenen) bekijken. Daarnaast hebben we nog veel mogelijkheden. Kom bij ons langs voor een vrijblijvende afspraak om erachter te komen wat wij voor u kunnen betekenen. Daarnaast kunt u ons ook mailen of bellen voor een grafsteen in Amsterdam.

Neem contact op met Ewijk Grafstenen

©2015 Ewijk Grafstenen · · gemaakt met liefde door JVH webbouw
×

Stel uw vraag via WhatsApp!

Dank voor uw interesse in ons bedrijf. Waarmee kunnen we u van dienst zijn? Als u een vraag heeft klik hieronder, of mail naar info@ewijkgrafstenen.nl.

×