• Levering en plaatsing in heel Nederland
  • Wij nemen alle zorgen uit handen
  • Persoonlijke, unieke en betaalbare grafmonumenten
  • 25 jaar garantie

Grafstenen Rotterdam

Grafsteen in Rotterdam

Bent u op zoek naar een persoonlijke grafsteen of grafmonument in Rotterdam? Dan bent u bij Ewijk Grafstenen aan het juiste adres. Wij plaatsen al jarenlang unieke grafstenen in Rotterdam. Maak een vrijblijvende afspraak en kom langs voor een grafsteen ontwerpen! Op de website ziet u diverse grafsteen voorbeelden, maar de mogelijkheden voor een grafsteen ontwerp zijn eindeloos. Ewijk Grafstenen is daarnaast ook op de hoogte van de regels van de gemeente Rotterdam wat betreft afmetingen, diktes en kleurgebruik. Hierdoor kiest u een grafsteen in Rotterdam die snel geplaatst kan worden.

Grafstenen Rotterdam

Begraafplaatsen in Rotterdam

Ewijk Grafstenen plaatst grafstenen in Rotterdam. We plaatsen grafstenen op onderstaande Rotterdamse begraafplaatsen:

  • Begraafplaats Crooswijk
  • Begraafplaats Hofwijk
  • Begraafplaats Oudeland
  • Begraafplaats Pernis
  • Begraafplaats Rozenburg
  • Zuiderbegraafplaats

Informatie over de oudste begraafplaats van Nederland

St. Laurentius is een kleine begraafplaats en te zien is dat er persoonlijke aandacht is voor de wensen van de mensen die hier begraven willen worden en hun nabestaanden. Er is genoeg ruimte voor particuliere graven of algemene graven. De locatie kan men zelf kiezen.

Het is mogelijk om voorafgaand aan de begrafenis een viering te houden in de kapel ‘Heilige Maria der Engelen’. Direct na de begrafenis plaatst St. Laurentius een naambordje op het graf. Dit naambordje blijft een half jaar staan, zodat men ruim de tijd heeft om te beslissen over de permanente grafbedekking. Er is grote vrijheid in grafbedekking en dat is te zien aan de verscheidenheid in vormen en materialen. St. Laurentius staat open voor bijzondere gedenkstenen. Ook een eigen grafkapel of mausoleum is mogelijk. Dit kan een monument zijn boven het eigenlijke graf, maar ook een gebouwtje, waarin de overledenen daadwerkelijk bovengronds worden bijgezet.

Op de begraafplaats zijn algemene graven, algemene kindergraven, algemene urnengraven en particuliere graven.

Het ontstaan van de begraafplaats

Grafstenen RotterdamRond 1830 mocht er niet langer binnen de bebouwde kom begraven worden vanwege hygiënische redenen. Daarom werden er vanaf die tijd buiten de stadsmuren nieuwe begraafplaatsen aangelegd. In 1864 kregen de katholieken in Rotterdam hun eigen begraafplaats. De buitenplaats “Groenendaal” in Crooswijk werd aan het Bisdom gelegateerd, met de voorwaarde, dat deze moest worden ingericht als katholieke begraafplaats voor alle parochies van Rotterdam. Deze ‘R.K. Begraafplaats te Crooswijk’ werd ontworpen door architect H.J. van den Brink en was klaar in 1869.

De begraafplaats was toen de enige begraafplaats in Nederland van het Italiaanse ‘Campo Santo’ type. In de Middeleeuwen werden monniken veelal begraven in de kloosterhof. Vanaf de 13de eeuw ging men ook begraafplaatsen aanleggen in de vorm van een ‘kloosterhof’ met rondom overdekte kruisgangen. De begraafplaats werd ‘heilig veld’: ‘Campo Santo’ en was omsloten door arcade-galerijen met bovengrondse grafkelders.

Vanaf de entree loopt een pad in een rechte lijn naar de kapel. Van daaruit lopen straalsgewijs de hoofdpaden. Achter de kapel liggen cirkelvormige paden en vakken. De overige vakken zijn rechtlijnig en diagonaal ingedeeld.

In 1999 werd de naam ‘R.K. Begraafplaats te Crooswijk’ gewijzigd in Begraafplaats St. Laurentius. Laurentius was diaken en zette zich in voor het welzijn van de kansarmen. In 258 stierf hij in Rome de marteldood onder keizer Valerianus. Ook het bisdom Rotterdam en de stad Rotterdam zijn aan deze heilige toegewijd. ‘Begraafplaats St. Laurentius’ wordt in 2013 ‘Begraafplaats en Crematorium Laurentius. Gedenktuin in Kralingen-Crooswijk’. Vanaf oktober 2012 tot in de herfst van 2013 wordt gebouwd aan een nieuw crematorium en de uitbreiding van het entreegebouw. Architecte Ineke Hulshof uit Delft hield in haar ontwerp rekening met de intieme sfeer van de historische begraafplaats.

Service van Ewijk Grafstenen

Wilt u graag een grafsteen ontwerpen om op een begraafplaats in de gemeente Rotterdam te plaatsen? Dan bent u bij Ewijk Grafstenen aan het juiste adres. Wij zijn ervaren met het ontwerpen en plaatsen van grafstenen en grafmonument op Rotterdamse begraafplaatsen. Hierdoor kunnen we u helpen bij een grafsteen voor een algemene begraafplaats, maar ook bij het ontwerp van natuursteen grafmonument (of klassieke grafsteen). Bij het ontwerpen van een grafmonument kunnen we direct een tijdsindicatie geven wat betreft het daadwerkelijke plaatsen van een graafsteen.

Neem contact met ons op, maak een vrijblijvende afspraak en kom langs in één van onze showrooms! Gedurende anderhalf uur lopen we met u door alle mogelijkheden en voorbeelden. Hierdoor ontwerpen we samen met u een grafsteen die voldoet aan uw wensen en eisen. Daarna zorgen we ervoor dat dit monument op een begraafplaats in Rotterdam wordt geplaatst. Naast het plaatsen van een grafsteen ontvangt u van ons ook onderhoudsinformatie over uw grafsteen in Rotterdam.

Neem contact op met Ewijk Grafstenen

©2015 Ewijk Grafstenen · · gemaakt met liefde door JVH webbouw
×

Stel uw vraag via WhatsApp!

Dank voor uw interesse in ons bedrijf. Waarmee kunnen we u van dienst zijn? Als u een vraag heeft klik hieronder, of mail naar info@ewijkgrafstenen.nl.

×