• Levering en plaatsing in heel Nederland
  • Wij nemen alle zorgen uit handen
  • Persoonlijke, unieke en betaalbare grafmonumenten
  • 25 jaar garantie

Begraafplaatsen Amersfoort

De gemeente Amersfoort heeft een vijftal begraafplaatsen waar Ewijk Grafstenen een grafmonument Amersfoort kan plaatsen:

 

  • Algemene begraafplaats Amersfoort Rusthof, Dodeweg 31, Amersfoort
  • Verscheidenheid aan grafstenen, begraafplaats Rusthof, AmersfoortBegraafplaats Oud-Leusden, Vlooswijkseweg 2 (zijweg van Dodeweg), Leusden.
  • Rooms-katholieke begraafplaats Maranatha, Dodeweg-West, Amersfoort
  • Algemene begraafplaats Soesterweg, Amersfoort
  • Rooms-katholieke begraafplaats Onze Lieve Vrouwe kerkhof, Utrechtseweg, Amersfoort

 

Grafstenen aan pad, begraafplaats Rusthof, AmersfoortDe begraafplaats Rusthof is in 1931 aangelegd. De begraafplaats ligt aan de Dodeweg, een oude, vaker in Nederland voorkomende naam voor wegen die naar een oud, traditioneel, kerkhof (in dit geval dat van Oud-Leusden) leiden; vaak werd een Dodeweg uitsluitend gebruikt voor het transport van stoffelijke overschotten.

De Rooms-katholieke begraafplaats Maranatha, die onderdeel is van de Rusthof, ligt aan de andere zijde van de A28 en heeft een ander karakter. Deze begraafplaats is een grasbegraafplaats. Begraafplaats Oud-Leusden is ook onderdeel van de Rusthof en ligt tegenover Maranatha, aan een zijweg van de Dodeweg.

Urnenmuur begraafplaats Rusthof, Amersfoort

Begraafplaats Rusthof kent 3 soorten eigen graven: padgraven, bosgraven en kindergraven. Bosgraven liggen niet op rij naast elkaar aan een pad zoals de padgraven, maar tussen de bomen. De kindergraven bevinden zich op een afgezonderd deel – een mooie, open plek in het bos – de zogenaamde Kinderhof. Naast de particulieren graven liggen hier ook algemene kindergraven.

Daarnaast zijn er ook huurgraven – anders genoemd: gemeentegraven of algemene graven.

Op de begraafplaats bevinden zich verschillende verstrooivelden. Ook is er een urnenmuur, urnentuin en urnenheuvel.

Padgraven op begraafplaats Rusthof, Amersfoort

Er zijn op de Rusthof twee aula’s voor de uitvaartplechtigheden. De oudste is een monumentale aula uit 1931 en de grote ronde aula dateert van 2002. De begrafenisplechtigheden vinden meestal plaats in de monumentale aula. Dit gebouw heeft een prachtige akoestiek en er staat een mooi orgel. Het gebouw is ontworpen door Van de Tak in de zogenaamde Dudokstijl en heeft de status van rijksmonument.

 

Begraafplaats Rusthof is een zgn. ‘bosbegraafplaats’. Er staan altijd groene naaldbomen en loofbomen. Al wandelend over de soms glooiende paden op deze begraafplaats valt de bijzondere sfeer en het fraaie karakter op.

U kunt een grafsteen Amersfoort op al deze begraafplaatsen laten plaatsen. U kunt uiteraard ook kiezen voor andere begraafplaatsen.

Categorieën

Aanbiedingen

©2015 Ewijk Grafstenen · · gemaakt met liefde door JVH webbouw
×

Stel uw vraag via WhatsApp!

Dank voor uw interesse in ons bedrijf. Waarmee kunnen we u van dienst zijn? Als u een vraag heeft klik hieronder, of mail naar info@ewijkgrafstenen.nl.

×