• Levering en plaatsing in heel Nederland
 • Wij nemen alle zorgen uit handen
 • Persoonlijke, unieke en betaalbare grafmonumenten
 • 25 jaar garantie

Grafstenen Den haag

Grafstenen Den haag

Wilt u een grafsteen ontwerpen voor een begraafplaats in Den Haag? Ewijk Grafstenen heeft al jarenlange ervaring met het plaatsen van grafstenen in Den Haag. Wij weten dan ook welke grafsteen of grafmonument voldoet aan de reglementen van de verschillende Den Haagse begraafplaatsen. Een grafsteen ontwerpen doet u geheel vrijblijvend, samen met u kijken we naar uw wensen en eisen. Aan de hand van hiervan maken we een uniek grafmonument voor u. Wilt u uw grafsteen ontwerpen voor een rustplaats in Den Haag? Maak een vrijblijvende afspraak en kom langs bij één van onze showrooms. Ook kunt u via e-mail of telefonisch contact met ons opnemen!

Grafstenen Den haag

Begraafplaatsen in Den Haag

Ewijk Grafstenen plaatst grafstenen in Den Haag, waaronder de gemeentelijke begraafplaats Westduin. De begraafplaatsen in Den Haag zijn:

 • Begraafplaats Westduin
 • Begraafplaats Kerkhoflaan
 • Begraafplaats Nieuw Eykenduynen
 • Begraafplaats Oud Eik en Duinen
 • Begraafplaats St. Barbara
 • Begraafplaats St. Petrus Banden
 • Begraafplaats Ter Navolging
 • RK Begraafplaats St. Jozef
 • Abdijkerkhof
 • Joodse Begraafplaats Scheveningen

De gemeente Den Haag beheert 2 begraafplaatsen: Begraafplaats Kerkhoflaan en Begraafplaats Westduin. Begraafplaats Westduin is een groene en rustige begraafplaats. Het is gelegen aan de Ockenburghstraat, vlakbij Kijkduin, in de uitlopers van de Haagse duinen. Er is veel groen en het is goed onderhouden. Er zijn ruime paden.

De begraafplaats is in 1950 in gebruik genomen. Er zijn particuliere graven , familiegraven en algemene graven. Sinds 1994 is er een afzonderlijk, islamitisch gedeelte. Er is ook een urnentuin. In deze tuin staat een urnenmuur en zijn er eigen urnengraven. Verder heeft deze gemeentelijke begraafplaats direct bij de oprit een aula en een sfeervolle condoleanceruimte.

Op begraafplaats Westduin staat het monument voor de leden van de zogenaamde “Stijkelgroep”: een verzetsgroep uit de Tweede Wereldoorlog. De beeldhouwster Marian Gobius heeft het monument ontworpen en ernaast liggen 43 graven van de leden van de Stijkelgroep. In 1947 zijn 33 stoffelijke overschotten van leden van de Stijkelgroep overgebracht uit Berlijn en herbegraven op begraafplaats Westduin. Er werd een kruis neergezet voor de 10 slachtoffers, waarvan de stoffelijke overschotten nooit zijn teruggevonden. In 1953 onthulde burgemeester Schokking een nieuw monument, bestaande uit een gemetseld monument met een kalkstenen plaat waarop alle namen van de leden van de Stijkelgroep staan. De houten kruizen zijn vervangen door kalkstenen kruizen.

Links van de ingang is het ereveld met gesneuvelden uit het Gemenebest. Er zijn 87 graven, waarvan de meeste van vliegeniers zijn. 70 graven daarvan zijn voorzien van een naam; 17 graven zijn van onbekende slachtoffers.

Een aantal bekende personen die begraven zijn op begraafplaats Westduin zijn o.a. de Haagse dichter en toneelschrijver Martinus Nijhoff; acteur en regisseur Ko van Dijk, actrice Georgette Hagendoorn, de atleet Frans Luitjes, harpiste en politica Annemiek Padt-Jansen en minister-president Victor Marijnen.

Grafstenen Den haag

Service van Ewijk Grafstenen

Op zoek naar een liggende grafsteen of ruwe grafsteen in Den Haag of een unieke soort grafsteen? Ewijk Grafstenen kan u helpen met een grafsteen ontwerpen perfect passend bij uw wensen en eisen. Op onze website ziet u diverse grafstenen voorbeelden, maar we hebben nog veel meer opties voor een grafsteen in Den Haag. Neem contact met ons op om te weten te komen wat wij voor u kunnen betekenen!

Neem contact op met Ewijk Grafstenen

©2015 Ewijk Grafstenen · · gemaakt met liefde door JVH webbouw
×

Stel uw vraag via WhatsApp!

Dank voor uw interesse in ons bedrijf. Waarmee kunnen we u van dienst zijn? Als u een vraag heeft klik hieronder, of mail naar info@ewijkgrafstenen.nl.

×