• Levering en plaatsing in heel Nederland
  • Wij nemen alle zorgen uit handen
  • Persoonlijke, unieke en betaalbare grafmonumenten
  • 25 jaar garantie

Grafstenen Woudenberg

De begraafplaats Woudenberg aan de Zeisterweg is in 1829 in gebruik genomen en was eigendom van de Hervormde Gemeente. In 1869 is het in handen van de burgerlijke gemeente overgegaan.

Vandaag de dag heeft de begraafplaats woudenberg twee ingangen. Bij beide ingangen zijn grote zandlopers te zien; symbool van de kortstondigheid van het leven. De omkeerbaarheid van de zandloper wordt in de christelijke traditie gezien als het nieuwe leven na de wederopstanding.

oudere grafstenen woudenbergDe huidige hoofdingang is bij de aula, aan de Henschoterlaan, waar ruime parkeergelegenheid is. De andere ingang is aan de Voorstraat. Bij het hek, buiten de begraafplaats gelegen, staat het monument ter herdenking aan de gevallenen in de 2e Wereldoorlog. Als men hier door het hek de begraafplaats op loopt, komt men op het oudere gedeelte met oude (familie-) graven. Veel oude Woudenbergse familienamen zijn hier dan ook terug te vinden.

nieuwere grafstenen woudenbergDe beplanting bestaat o.a. uit mooie witte rododendrons en oude bomen. De begraafplaats is keurig onderhouden.

Opvallend is het grote aula gebouw. De voormalige aula is gesloopt en in de zomer van 2010 is het nieuwe uitvaartcentrum geopend. Het is een prachtig, ruim en licht gebouw geworden, dat zowel aan de buiten- als aan de binnenkant een mooie uitstraling heeft.

Categorieën

Aanbiedingen

©2015 Ewijk Grafstenen · · gemaakt met liefde door JVH webbouw
×

Stel uw vraag via WhatsApp!

Dank voor uw interesse in ons bedrijf. Waarmee kunnen we u van dienst zijn? Als u een vraag heeft klik hieronder, of mail naar info@ewijkgrafstenen.nl.

×