• Levering en plaatsing in heel Nederland
  • Wij nemen alle zorgen uit handen
  • Persoonlijke, unieke en betaalbare grafmonumenten
  • 25 jaar garantie

Grafstenen Zeist

Ewijk Grafstenen plaatst grafstenen in Zeist.

Geografisch
De Gemeentelijke Begraafplaats Zeist ligt aan de Woudenbergseweg 48, in de bosrijke omgeving van Zeist. Net buiten de bebouwde kom ligt hier het parkbos ter grootte van meer dan 18 hectare. In tegenstelling tot de oude algemene begraafplaats is de gemeentelijke begraafplaats veel moderner voor wat betreft de inrichting van de grafvelden en de architectuur van het aulagebouw.

Geschiedenis
De gemeente Zeist heeft in 1917 de gemeentelijke begraafplaats in gebruik genomen. Nadat in 1965 de oude algemene begraafplaats buiten gebruik werd gesteld is de gemeentelijke begraafplaats ook de enige waar momenteel binnen de gemeente Zeist de laatste rustplaats gevonden kan worden. Inmiddels zijn er ruim 11.000 graven aangelegd. Een beperkt deel van deze graven is in het katholieke deel gelegen.

Grafstenen Zeist Sfeer
Het aulagebouw valt op door het contrast van traditionele bakstenen gegoten in een meer moderne architectuur. Hoewel de baksteenmuren in eerste instantie een wat gesloten indruk maken zie je, zeker in de aula, dat glazen puien zorgen voor ruime maar toch ook sfeervolle lichtinval. De inrichting van de aula is gericht op de hoge glazen pui die uitzicht geeft op de begraafplaats. Door de grote deuren wordt van daaruit ook uitgeleide gedaan naar de laatste rustplaats.
De tuinaanleg heeft een opvallende stijl. Het is ruim opgezet. Hier en daar wordt de begroeiing gesnoeid in een soort wiskundige basisvormen. De begraafplaats is open voor natuurwandelroutes.

Natuur
Er zijn wandelroutes door het park. De begraafplaats is daarom veel meer dan een plaats waar overledenen begraven en bijgezet worden, of waarvan de as wordt uitgestrooid. Naast de bezoekers die hier een plek hebben gekregen om hun overledenen te bezoeken, komen er ook veel natuurliefhebbers en wandelaars om te genieten van de rust en de natuur.

Mogelijkheden
De begraafplaats geeft diverse mogelijkheden voor nabestaande om een fysieke plek te creëren waar de overledene eervol herinnert kan worden. Naast de traditionele graven vindt men een tweetal urnentuinen en een speciaal aangelegd veld waar de as kan worden verstrooid. De urnentuin geeft plaats aan diverse soorten nissen waar een urn in kan worden geplaatst. Deze nis kan naar wens worden afgesloten met een urnenplaat. Naast de mogelijkheid om een urn in een particulier graf bij te zetten kan er ook gekozen worden voor een apart urnengraf dat kan worden voorzien van een urnen grafsteen.

Nieuwe graven en grafmonumenten
Er is een ruime scharkering aan afmetingen van graven wat op zich ook weer een breed scala aan grafmonumenten oplevert. Los van de kindergraven zijn er 3 typen maatvoering. Hierin zit ook de mogelijkheid voor een (dubbel) familiegraf. Grafstenen ZeistDe gemeente Zeist biedt op deze begraafplaats naast particuliere graven, ook de mogelijkheid om in een algemeen graf te worden begraven. Zoals iedere begraafplaats heeft de begraafplaats Zeist ook een uitgebreide lijst van criteria voor het plaatsen van een grafmonument. Bij Ewijk Grafstenen wordt alles rondom het regelen van de vergunning voor het plaatsen van een grafsteen geregeld en de contacten met gemeentes en begraafplaatsen onderhouden.

 

Categorieën

Aanbiedingen

©2015 Ewijk Grafstenen · · gemaakt met liefde door JVH webbouw
×

Stel uw vraag via WhatsApp!

Dank voor uw interesse in ons bedrijf. Waarmee kunnen we u van dienst zijn? Als u een vraag heeft klik hieronder, of mail naar info@ewijkgrafstenen.nl.

×