In 6 stappen naar het juiste grafmonument!

033-2584729

Ruwe grafstenen

Zwerfkeien, ruwe natuurstenen, zijn stenen die rechtstreeks uit de natuur komen. Ze zijn dus onbewerkt, dat wil zeggen niet door mensenhanden bewerkt. Een zwerfkei wordt in de loop van eeuwen gevormd door de natuurelementen zoals wind en water. Zwerfkeien die in Nederland worden gebruikt komen over het algemeen uit Scandinavië.

Zwerfkeien als grafsteen bij Ewijk Grafstenen

Zwerfkeien

Er zijn steeds meer mensen die belangstelling tonen voor een zwerfkei als grafsteen en andere ruwe natuurstenen als grafsteen. Van elke zwerfkei is er echt maar één, uniek, exemplaar, omdat het zo uit de natuur is gewonnen en dat maakt een zwerfkei als grafsteen extra persoonlijk en bijzonder. Zwerfkeien verschillen van elkaar wat betreft grootte, structuur, kleur en vorm. De stenen dan ook een specifieke bewerking nodig, waardoor het van belang is dat men goed advies krijgt. Er is een grote verscheidenheid in grootte, vorm en kleur van de ruwe natuurstenen en zwerfkeien. Elke ruwe steen kent een eigen structuur en vorm dankzij de natuurlijke lijnen, verschillende accenten en kleurnuances. De zwerfkeien kunnen gebruikt worden als staande of liggende steen.

Bij een grafsteen van ruwe natuursteen of een zwerfkei als grafsteen kan een bijpassende omranding van brokken ruwe natuursteen gemaakt worden, maar ook  van diverse andere materialen.

Grafsteen van ruwe natuursteen bij Ewijk Grafstenen

Grafmonument van ruwe natuursteen Verde Ventura en bewerkte rand Diabas

Zo kan er bijvoorbeeld een rand van glad materiaal zoals gepolijst graniet of Cortenstaal bij gemaakt worden. Een grafmonument kan helemaal samengesteld worden uit ruwe natuursteen of een zwerfkei, maar ook in een combinatie met andere materialen zoals graniet, Cortenstaal, kunststof, RVS, aluminium, glas, etc.

Naast ruwe natuurstenen wordt ook  versteend hout als grafsteen gebruikt.

Een zwerfkei hoeft niet altijd rechtstreeks uit de natuur te komen. Sommige stenen zijn helemaal of gedeeltelijk bewerkt, of kunnen nog bewerkt worden, zodat de steen in de gewenste vorm of grootte wordt gemaakt waarbij toch de natuurlijke uitstraling behouden blijft.

Een bewerkte granieten steen kan ook meer de uitstraling krijgen van een ruwe natuursteen.

Voorbeelden van ruwe natuurstenen zijn o.a.: Serpentijn, Kwartsiet, Graniet, Leisteen, Gneis en Kalksteen.

Steeds meer mensen tonen  interesse in een zwerfkei als grafsteen.

Het unieke van een zwerfkei als grafsteen is, dat er van iedere zwerfkei echt maar één,  uniek, exemplaar is.

Zwerfkeien verschillen van elkaar wat betreft vorm, kleur, grootte en structuur.

Enkele voorbeelden van verschillende zwerfkeien kunt u hieronder zien. De stenen op foto 1 en  2 worden ook wel rivier-keien genoemd, maar behoren absoluut tot de groep zwerfkeien of ruwe natuurstenen.

De stenen op foto 3 en 4  zijn ook stenen die bij deze groep horen maar zijn wat betreft ruwheid en vorm anders dan de zogenaamde rivier-keien.

Zwerfkei als grafsteen

1

Zwerfkei als grafsteen

2

Zwerfkei als grafsteen

1

Zwerfkei als grafsteen

2

Zwerfkei als grafsteen

3

Zwerfkei als grafsteen

4

Voor meer voorbeelden van zwerfkeien en andere ruwe natuurstenen kunt u hier klikken.

Een zwerfkei hoeft niet altijd rechtstreeks uit de natuur te komen. Sommige stenen zijn bewerkt, of kunnen nog bewerkt worden, zodat de steen in de gewenste vorm of grootte wordt gemaakt en toch zijn natuurlijke uitstraling blijft behouden.

Soms wordt een bewerkte granieten steen ook wel voor een zwerfkei aangezien. Ook hiervan zijn er zeer veel modellen beschikbaar.

Bij Ewijk Grafstenen wordt u altijd begeleid bij het uitkiezen van een zwerfkei als grafsteen. Iedere zwerfkei of andere ruwe natuursteen heeft namelijk bepaalde eigenschappen, waardoor u advies nodig heeft over welke belettering er mogelijk is bij de steen van uw keuze of wat voor soort randen er bij de steen gemaakt kunnen worden.  Wij adviseren u dan ook om een afspraak te maken wanneer u op zoek bent naar een zwerfkei als grafsteen. We zijn over het algemeen 1,5 tot 2 uur met u de verschillende opties aan het doornemen zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.  Wij vinden het dan ook vanzelfsprekend wanneer u eventueel later nog een keer terugkomt om de uiteindelijke keuze te maken.

Kijkt u gerust naar de vele stenen waar u uit kunt kiezen. De voorraad wisselt regelmatig, dus het kan voorkomen dat een bepaalde steen op een getoonde foto niet meer aanwezig is. We kunnen u dan altijd adviseren in het vinden van een vergelijkbare steen.

Voor een uitgebreide lijst met voorbeelden van zwerfkeien gaat u naar de pagina

©2015 Ewijk Grafstenen · · gemaakt met liefde door JVH webbouw