• Levering en plaatsing in heel Nederland
  • Wij nemen alle zorgen uit handen
  • Persoonlijke, unieke en betaalbare grafmonumenten
  • 25 jaar garantie

Begraafplaats westduin

Ewijk Grafstenen plaatst grafstenen in Den Haag, waaronder de gemeentelijke begraafplaats Westduin.

De gemeente Den Haag beheert 2 begraafplaatsen: Kerkhoflaan en Westduin. Begraafplaats Westduin is een groene en rustige begraafplaats. Het is gelegen aan de Ockenburghstraat, vlakbij Kijkduin, in de uitlopers van de Haagse duinen. Er is veel groen en het is goed onderhouden. Er zijn ruime paden.

De begraafplaats is in 1950 in gebruik genomen. Er zijn particuliere graven , familiegraven en algemene graven. Sinds 1994 is er een afzonderlijk, islamitisch gedeelte. Er is ook een urnentuin. In deze tuin staat een urnenmuur en zijn er eigen urnen grafstenen. Verder heeft deze gemeentelijke begraafplaats direct bij de oprit een aula en een sfeervolle condoleanceruimte.

Op begraafplaats Westduin staat het monument voor de leden van de zogenaamde “Stijkelgroep”: een verzetsgroep uit de Tweede Wereldoorlog. De beeldhouwster Marian Gobius heeft het monument ontworpen en ernaast liggen 43 graven van de leden van de Stijkelgroep. In 1947 zijn 33 stoffelijke overschotten van leden van de Stijkelgroep overgebracht uit Berlijn en herbegraven op begraafplaats Westduin. Er werd een kruis neergezet voor de 10 slachtoffers, waarvan de stoffelijke overschotten nooit zijn teruggevonden. In 1953 onthulde burgemeester  Schokking een nieuw grafmonument, bestaande uit een gemetseld monument met een kalkstenen plaat waarop alle namen van de leden van de Stijkelgroep staan. De houten kruizen zijn vervangen door kalkstenen kruizen.

Links van de ingang is het ereveld met gesneuvelden uit het Gemenebest. Er zijn 87 graven, waarvan de meeste van vliegeniers zijn. 70 graven daarvan zijn voorzien van een naam; 17 graven zijn van onbekende slachtoffers.

Geplaatst grafmonument bp Westduin

Een aantal bekende personen die begraven zijn op begraafplaats Westduin zijn o.a. de Haagse dichter en toneelschrijver Martinus Nijhoff; acteur en regisseur Ko van Dijk, actrice Georgette Hagendoorn, de atleet Frans Luitjes, harpiste en politica Annemiek Padt-Jansen en minister-president Victor Marijnen.

Ewijk grafstenen plaatst grafsteen aanbiedingen op deze begraafplaats.

 

 

 

 

 

©2015 Ewijk Grafstenen · · gemaakt met liefde door JVH webbouw
×

Stel uw vraag via WhatsApp!

Dank voor uw interesse in ons bedrijf. Waarmee kunnen we u van dienst zijn? Als u een vraag heeft klik hieronder, of mail naar info@ewijkgrafstenen.nl.

×