• Levering en plaatsing in heel Nederland
  • Wij nemen alle zorgen uit handen
  • Persoonlijke, unieke en betaalbare grafmonumenten
  • 25 jaar garantie

Grafvulling

Wat is grafvulling?

Als u niet kiest voor een grafplaat op een graf, dan kunt u kiezen voor grafvulling binnen de omranding van het graf. U kunt de kleur van de grafvulling laten afhangen van de kleur van de grafsteen of kiezen voor een iets meer kleurrijke grafvulling. Qua grafvulling voor grafstenen worden er vaak steentjes gebruikt, maar er zijn nog veel andere mogelijkheden die we u graag voorstellen.

Welke mogelijkheden qua grafvulling heeft u bij Ewijk Grafstenen?

Wilt u een grafsteen ontwerpen en daarbij grafvulling gebruiken? Dan bent u bij Ewijk Grafstenen aan het juiste adres. Bekijk hieronder welke soorten grafvulling mogelijk zijn of breng een bezoek aan onze toonzalen. We helpen u graag.

(Edel)Split, grind, marmerslag en slate

Steentjes worden heel vaak gebruikt als grafvulling. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor split en grind. Split is gebroken steen, met hoekige kantjes. Grind zijn dan weer ronde steentjes. U kunt kiezen voor één kleur split of grind, of verschillende soorten mixen. Bij split wordt er ook nog het onderscheid gemaakt tussen niet-glimmende split en glimmende split, edelsplit genaamd. Edelsplit lijkt wat op kristal, wat trouwens ook een mogelijkheid is qua grafvulling.

Enkele van de soorten split waar u uit kunt kiezen zijn: rode mijnsplit, rode edelsplit, witte edelsplit, groene edelsplit, groene porfiersplit, rode granietsplit, yellow sun split, blauwe edelsplit en roze edelsplit. Qua grind kunt u bij ons verschillende soorten grind verkrijgen.

U kunt ook kiezen voor marmerslag en slate. Marmerslag zijn carrara keitjes of carrara brokken, die bijna altijd een witgrijze kleur hebben. Slate of leisteen is een mooie steen in dunne, plaatvormige brokken, meestal in een blauw-grijze kleur. U kunt kiezen voor onder meer slate uit onze streken of Canadian slate.

Siergrind (pebbles)

Dan zijn er nog pebbles. Deze natuurlijke, ronde steentjes zijn er in allerlei kleuren en maten. Pebbles zijn geliefd omdat ze onderhoudsvrij zijn en mooi combineren met natuursteen. U kunt onder andere kiezen voor glanzende, zwarte pebbles voor een luxe uitstraling of voor de natuurlijke schoonheid van beach pebbles.

Glasbrokken

Als een grafsteen wat opvallender mag voor u, dan vindt u glasstenen en -brokken misschien wel mooi. U kunt neutrale kleuren kiezen, maar ook voor een opvallende en unieke kleur kiezen. Zo wordt een grafsteen heel persoonlijk.

Andere soorten opvulling

Behalve bovengenoemde keuzes, zijn er nog heel wat soorten grafvulling. Zo kunt u kiezen voor een natuurlijk graf en uw keuze laten vallen op potgrond. Zo kunt u iets planten op het graf. Andere natuurlijke keuzes zijn houtsnippers, boomschors of stukjes versteend hout. Het gebruiken van versteend hout geeft een mooie afwerking. Een andere opvulling die soms gebruikt wordt, zijn schelpen. U kunt zowel kleine schelpen als grote schelpen gebruiken als grafvulling, afhankelijk van wat u prefereert.

Service van Ewijk Grafstenen

Wilt u liefst de verschillende soorten grafvulling eens in het echt bekijken? Maak dan een vrijblijvende afspraak bij één van onze toonzalen. Zo heeft u een beter zicht op welke keuzes u allemaal heeft. We geven u graag uitleg bij de verschillende soorten grafvulling. Bij Ewijk Grafstenen kunt u dus niet alleen een grafsteen kopen, maar krijgt u ook persoonlijke hulp. In onze grote toonzalen kunt u alles wat we aanbieden bekijken, van graf tekstplaten en graf bloembakken tot exclusieve grafmonumenten en staande ruwe grafstenen. Ook als u vragen hebt over bijvoorbeeld onderhoud en garantie staan we voor u klaar.

Neem contact op met Ewijk Grafstenen

©2015 Ewijk Grafstenen · · gemaakt met liefde door JVH webbouw
×

Stel uw vraag via WhatsApp!

Dank voor uw interesse in ons bedrijf. Waarmee kunnen we u van dienst zijn? Als u een vraag heeft klik hieronder, of mail naar info@ewijkgrafstenen.nl.

×