In 6 stappen naar het juiste grafmonument!

Zwerfkei en andere ruwe natuurstenen als grafsteen

Zwerfkei en andere ruwe natuurstenen als grafsteen

Zwerfkeien, ruwe natuurstenen, zijn stenen die rechtstreeks uit de natuur komen. Ze zijn dus onbewerkt, dat wil zeggen niet door mensenhanden bewerkt. Een zwerfkei wordt in de loop van eeuwen gevormd door de natuurelementen zoals wind en water. Zwerfkeien die in Nederland worden gebruikt komen over het algemeen uit Scandinavië.

Zwerfkeien als grafsteen bij Ewijk Grafstenen

Zwerfkeien

Er zijn steeds meer mensen die belangstelling tonen voor een zwerfkei als grafsteen en andere ruwe natuurstenen als grafsteen. Van elke zwerfkei is er echt maar één, uniek, exemplaar, omdat het zo uit de natuur is gewonnen en dat maakt een zwerfkei als grafsteen extra persoonlijk en bijzonder. Zwerfkeien verschillen van elkaar wat betreft grootte, structuur, kleur en vorm. De stenen dan ook een specifieke bewerking nodig, waardoor het van belang is dat men goed advies krijgt. Er is een grote verscheidenheid in grootte, vorm en kleur van de ruwe natuurstenen en zwerfkeien. Elke ruwe steen kent een eigen structuur en vorm dankzij de natuurlijke lijnen, verschillende accenten en kleurnuances. De zwerfkeien kunnen gebruikt worden als staande of liggende steen.

Bij een grafsteen van ruwe natuursteen of een zwerfkei als grafsteen kan een bijpassende omranding van brokken ruwe natuursteen gemaakt worden, maar ook  van diverse andere materialen.

Grafsteen van ruwe natuursteen bij Ewijk Grafstenen

Grafmonument van ruwe natuursteen Verde Ventura en bewerkte rand Diabas

Zo kan er bijvoorbeeld een rand van glad materiaal zoals gepolijst graniet of Cortenstaal bij gemaakt worden. Een grafmonument kan helemaal samengesteld worden uit ruwe natuursteen of een zwerfkei, maar ook in een combinatie met andere materialen zoals graniet, Cortenstaal, kunststof, RVS, aluminium, glas, etc.

Naast ruwe natuurstenen wordt ook  versteend hout als grafsteen gebruikt.

Een zwerfkei hoeft niet altijd rechtstreeks uit de natuur te komen. Sommige stenen zijn helemaal of gedeeltelijk bewerkt, of kunnen nog bewerkt worden, zodat de steen in de gewenste vorm of grootte wordt gemaakt waarbij toch de natuurlijke uitstraling behouden blijft.

Een bewerkte granieten steen kan ook meer de uitstraling krijgen van een ruwe natuursteen.

Voorbeelden van ruwe natuurstenen zijn o.a.: Serpentijn, Kwartsiet, Graniet, Leisteen, Gneis en Kalksteen.

©2015 Ewijk Grafstenen · · gemaakt met liefde door JVH webbouw